Kategorier
Anatomi Viden

Bækkenproblematikker

Bækkenproblematikker er desværre langt fra sjældent, men ikke desto mindre noget der kan påvirke hesten enormt! Læs her hvordan du selv kan tjekke for forstyrrelser i bækkenet.

Kategorier
Træning Øvelser

3 øvelser til M.Pectoralis

M. Pectoralis er den muskel der sidder på bringen, mellem forbenene, og et stykke hen af maven. Pectoralis har ofte en finger med i spillet, når hesten udviser uønsket adfærd når fx. gjorden spændes. Læs her om pectoralis, ting du skal være opmærksom på, og få 3 gode tips til hvad du selv kan gøre!

Kategorier
Anatomi Viden

Kranienerver og udstyr

I kraniet udspringer en masse kranienerver, som har flere forskellige funktioner og formål – nogle er motoriske, nogle er sensoriske og nogle er begge dele.

Kategorier
Anatomi Viden

Kæbeled og tungeben

Jeg oplever rigtig tit spændinger og stramheder i og omkring kæbeled og tungeben – de to er meget tæt forbundet, og problemer det ene sted vil derfor hurtigt påvirke det andet sted. Hestens underkæbe er meget stor, men selve kæbeleddet er faktisk meget lille!

Kategorier
Viden

Hvad gør mudderet ved din hest?

Den evige kamp mod mudderet er endelig ved at være forbi! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Det er et problem for mange, og udover at være irriterende for os mennesker og være kilde til forskellige hudlidelser hos hesten, giver det faktisk også store udfordringer for hestens bevægeapparat! 😧😯

Kategorier
Anatomi Viden

Kraniet og det kraniosakrale system

Har du tjekket din hests kranie?🤗
De fleste ubalancer i kraniet, kan den gængse hesteejer ikke se udefra. Det kræver, at man ved hvordan de enkelte knogler hver især skal bevæge sig, og derved kan mærke, hvis bevægelsen ikke er optimal.
Andre gange kan man stå med ubalancer, hvor kranieknoglerne er blevet forskubbet i forhold til hinanden, i disse tilfælde kan det ofte ses med det blotte øje, hvis blot man kigger ordentligt efter!

Men hvilken betydning har disse ubalancer for din hest? 🐎🧐